Openingstijden7.30 - 17.30 Ma-Vr / 10.00 - 15.00 Zat
Neem contact met ons op020-6925275

Over ons

Over Stomerij Supernette

Eerste winkel Stomerij SuperNette (Dolf de Groot)

Mijn naam is Ruud de Groot en ben de trotse eigenaar van het familie bedrijf Stomerij SuperNette. Stomerij SuperNette bestaat al meer dan 55 jaar. Mijn vader (Dolf de Groot) is de oprichter geweest van het familie bedrijf. Hij is gestart in het jaar 1967 op het Krugerplein 79 in Amsterdam (zie foto). Deze winkel heeft hij overgenomen van een stel wat op leeftijd was en ermee ging stoppen. Hier had mijn vader een groot kleding atelier met een aantal coupeuses in dienst die nog echt kleding maakte van balen stof. Na twee jaar heeft mijn vader een tweede zaak geopend onder de zelfde naam Stomerij SuperNette in de Molukkenstraat 41. Hier naast ziet u een oude foto van onze vroegere winkel op de Krugerplein.

De winkels in de Molukkenstraat en Krugerplein waren in die tijd een zo geheten “koude” stomerij met kledingreparatie. Mijn vader deed de kledingreparatie zelf en besteedde het stoomgoed uit aan een groot industriële textiel bedrijf. Mijn vader was niet tevreden over de kwaliteit en afwerking van de gereinigde kleding en heeft daarom het heft in eigen hand genomen.

Dolf de Groot maakte van de Molukkenstraat 41 een “warme” stomerij door machines te plaatsen die benodigd zijn om zelf kleding te reinigen en af te persen. Vanaf dat moment kon de gewenste kwaliteit worden geleverd van een echte kwalitatieve stomerij.

In de loop van de jaren zijn de machines veranderd. Stomerij SuperNette reinigt sinds 2002 met een milieuvriendelijke vloeistof genaamd KWL, deze vloeistof voldoet aan de milieu eisen en is reuk- en chloorvrij. Hierin is Stomerij SuperNette nog steeds een voorloper in Amsterdam en omstreken. Veel andere stomerijen werken nog steeds met een zogeheten PER vloeistof, wat schadelijk is voor de gezondheid, milieu, het ruikt op kleding, en is schadelijk voor (uw) textiel.

Ikzelf ben begonnen in de winkel op de Molukkenstraat 41 toen ik 19 jaar was om het reiniging vak te leren. In de tussentijd heb ik mijn vakdiploma’s gehaald, o.a. textielwarenkennis, detacheren, machinekennis en de middenstand diploma wat toen in de tijd nog nodig was.

Door alle kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb vergaard kan ik u de kwaliteit leveren die u verwachte van een echte “warme” stomerij inclusief alle kledingreparatie. Daarnaast is mijn zoon op dit moment bezig om al zijn vakdiploma’s te behalen. Zodoende blijft het bedrijf in de handen van de 3de generatie van familie de Groot en de naam Stomerij SuperNette.

Vriendelijke groet, Ruud en Brice de Groot

Meer voordeel

Bekijk onze bedrijfsvideo voor een impressie!

Ruim 55 jaar ervaring:
Door onze jaren lange ervaring kunnen wij als professionele textielreinigers uw kleding met grootst mogelijke vakkennis en zorg behandelen. SuperNette staat bekend om zijn kwaliteit, deskundigheid en flexibiliteit.

Spoedservice:
Door alle aanwezige machines en professionele afwerk apparatuur kan SuperNette een snelservice verlenen. Voor 10.00 gebracht, kunt u het dezelfde dag na 16.00 ophalen.

Milieuvriendelijke stomerij:
SuperNette reinigt met biologische afbreekbare producenten. Wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor uw kleding. 

Onze tevreden klanten

Patrick Wagemaker

Patrick Wagemaker

“Erg blij met Stomerij Supernette! De prijs/kwaliteit van hun diensten is goed en ze hebben ook erg vriendelijk personeel. Bedankt Supernette!!”

Katrin Kostova

Katrin Kostova

“Heel erg net inderdaad! Alle vlekjes zijn weg, ik heb ook een klein stukje laten naaien wat ook heel goed is gedaan.”
Bedankt weer, Katrin!

Manon Klaver

Manon Klaver

“Deze toppers hebben mijn trouwjurk weer helemaal schoon gekregen. Echt een aanrader!”
Groetjes, Manon!

Vragen? WhatsApp ons