Stomerijen – een noodzaak of een luxe?

Een stapel wasgoed thuis is iets wat iedereen erg vervelend vind – een wasmand gevuld met verschillende kledingstukken, gemaakt van verschillende stoffen maakt alles ook nog eens een stuk ingewikkelder.  Bovendien is er altijd wel een kledingstuk dat niet in de wasmachine gewassen kan worden. Bijvoorbeeld uw wollen jas, uw wollen dekbed of dons dekbed of misschien wilt u wel eens uw gordijnen laten schoonmaken.

Niet alle kleding stukken hoeven natuurlijk gestoomd te worden maar kan ook gewoon gewassen worden. Maar door kleding te laten stomen bij een stomerij gaat uw kleding vaak langer mee dan thuis wassen in de wasmachine.

Wassen thuis is niet alleen tijdrovend maar ook nog eens milieu onvriendelijke. Bij een stomerij word er gewassen met zeer hoge kwalitatieve milieuvriendelijkere zepen en met gerecycled water.

Thuis wassen is niet alleen tijdrovend, er is ook geen garantie dat hardnekkige “vet” vlekken eruit gaan en dat er niets krimpt.

Gelukkig zijn er zo gehete textielreinigers beschikbaar, zij zijn experts als het gaat om wassen of het chemisch reinigen van jou textiel. Zodat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Lees dus verder om hier meer over te weten te komen!

Wat is een stomerij precies?

Misschien dat je er zelf wel eens gebruik van hebt gemaakt, of dat familie of vrienden wel eens iets naar een stomerij hebben gebracht. Maar waarschijnlijk weten veel mensen niet wat er nu precies achter de schermen gebeurd bij een stomerij. Wat gebeurt er eigenlijk als u uw vuile kleren, dekbedden, gordijnen, bankhoezen, tapijten en andere textielproducten naar de stomerij brengt? 

Dat gaan we eens uit de doeken doen! Maar eerst, kijken we eens naar het doel van stomerijen.

Bij professionele textielreiniging is het de bedoeling om kleding te reinigen op een manier dat het textiel zijn oorspronkelijk staat behoud zonder krimp en kleurverlies.

Naarmate u uw kleren vaker draagt, is het, afhankelijk van het materiaal, waarschijnlijk dat ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Als u uw kleding thuis wast, wordt dit proces nog versneld, omdat het gebruik van water en wasmiddel kan leiden tot slijtage.

Met professionele textielreiniging kan dit echter worden vermeden. In plaats van water en wasmiddel gebruikt de stomerij (SuperNette) een milieuvriendelijke vloeistof (KWL) dat zelfs de hardnekkigste vlekken zoals olie en vet kan verwijderen. Door kleding te laten stomen in een stomerij blijft uw kleding langer mooi!  

De milieuvriendelijke vloeistof KWL wordt gebruikt om de kleding te wassen. Na het zo gehete reinigingsproces word de speciale vloeistof gerecycled  en hergebruikt bij het volgende wasproces. Materialen die niet goed bestand zijn tegen wassen hebben vaak ook extra aandacht en zorg nodig bij het wasproces na de wasbeurt. Omdat sommige stoffen niet gestreken kunnen worden, hebben stomerijen een alternatieve methode beschikbaar.

De voordelen

Nu we het proces hebben begrepen, kunnen we kijken naar de echte voordelen van chemisch reinigen. 

  1.  Ten eerste is chemisch reinigen beter voor het milieu dan thuis uw kleren wassen. Dit komt omdat uw wasmachine veel meer water, elektriciteit en wasmiddel verbruikt.  Stomerijen daarentegen verbruiken niet zoveel zeep en water, omdat het reinigingsproces dat niet vereist. Stomerijen worden dan ook als efficiënter beschouwd, omdat de oplossing die wordt gebruikt om de kleding te reinigen wordt hergebruikt.
  2. Ten tweede is het beter voor uw portemonnee. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar wanneer u uw kleren chemisch laat reinigen gaan ze langer mee omdat ze worden gereinigd op een manier die de stof niet beschadigt.

Kan ik al mijn kleren bij een stomerij afgeven?

Als u wilt weten of een kledingstuk chemisch gereinigd moet worden of niet, is het materiaal van de kleding een belangrijke indicator. De meeste stoffen en materialen kunnen niet alleen veilig chemisch worden gereinigd, het verdient zelfs de voorkeur. Er zijn echter een paar stoffen die niet chemisch gereinigd mogen worden, zoals stoffen die gemaakt zijn van synthetische materialen zoals plastic of polyurethaan. Bij Stomerij SuperNette omvat onze textielreiniging service een breed scala aan kleding en textiel. Of u nu uw winterjas of uw gordijnen wilt laten reinigen, wij kunnen u van dienst zijn. Als u niet zeker weet wat de beste oplossing is voor uw kleding, kunnen wij u als professionals bovendien prima advies geven! 

Bent u op zoek naar stomerijen in Amsterdam?

Stomerij SuperNette is een van de beste stomerijen in Amsterdam, met een verscheidenheid aan diensten in ons aanbod. Wij willen ervoor zorgen dat uw kleding niet alleen gereinigd wordt en weer klaar is om gedragen te worden, maar ook dat dit proces voor u zo eenvoudig mogelijk is. Daarom bieden wij een haal- en brengservice aan, waarbij wij de artikelen bij u komen ophalen, ze chemisch reinigen of wassen en ze weer bij u afleveren zodra ze klaar zijn. Ook kunt u natuurlijk gewoon uw kleding bij ons afleveren in onze fysieke winkel in de Molukkenstraat 41H in Amsterdam.

Wij bieden deze service ook aan voor de horeca, om ervoor te zorgen dat hotels, restaurants en cafés schone kleding en andere textielartikelen hebben! 

Als u meer wilt weten over onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt ook direct online een bestelling plaatsen. 

Vragen? WhatsApp ons