Trouwjurk stomen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Bruiloften zijn gelegenheden vol blijdschap en onvergetelijke herinneringen!

Waarschijnlijk heb je er nog niet over nagedacht of misschien wil je er nog niet over nadenken. Maar na zo’n bijzondere dag is het niet de bedoeling om jou zo bijzondere trouwjurk vies en vuil in de kast te hangen. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn.

En net als een trouwdag moet een trouwjurk worden gekoesterd en bewaard worden omdat het een speciaal moment in je leven is geweest.

Na zo’n bewogen dag hebben trouwjurken heel wat te verduren gehad. Vlekje hier, vlekje daar en jou mooie lange sleep van jou bruidsjurk heeft de hele dag over de vloer gesleept.

De beste tips & tricks

Waarschijnlijk wil jij je mooie trouwjurk bewaren en misschien wel stiekem elke dag aantrekken, of misschien wil je wel jou trouwjurk verkopen, maarja eigenlijk is dat ook weer heel erg zonde.

Maar jou bruidsjapon schoonmaken zal zowiezo moeten gebeuren helaas na zo’n intensieve leuke bijzondere dag.

Laat niet jou trouwjurk te lang liggen of hangen in de kast. Dit maakt het voor ons als textielreinigers moeilijker om alle vlekken er uit te krijgen.

Houd er rekening mee dat sommige vlekken misschien niet meteen te zien zijn! Schijnbaar niet-bestaande vlekken kunnen later plotseling zichtbaar worden, zodra ze zijn geoxideerd. Dit soort vlekken kunnen afkomstig zijn van oliën, transpiratie, dranken, enz. Daarom is het altijd een goed idee om je trouwjurk te stomen, omdat je jurk dan zorgvuldig nagekeken en behandeld wordt.

De voordelen van het laten stomen van een trouwjurk

Hoewel het in het begin misschien een gedoe lijkt om de juiste betrouwbare stomerij te vinden om jou trouwjapon te laten reiningen, is dit het natuurlijk zeker waard en hoef je niet verder te zoeken.

Naast het verwijderen van vlekken heeft het stomen van een trouwjurk in plaats van het zelf wassen nog een paar andere voordelen:

  • Hij krimpt niet, omdat er geen water wordt gebruikt. In plaats daarvan wordt een speciale oplossing gebruikt om zelfs de hardnekkigste vlekken te verwijderen.
  • De stof vervaagt niet en de bruidsjapon scheurt niet tijdens het reinigingsproces.

En als u een gekleurde bruidsjurk heeft, kan deze veilig worden gereinigd zonder dat de kleur uitloopt of verliest!

Hoe het werkt bij Stomerij SuperNette

Stomerij SuperNette is een van de beste stomerijen in Amsterdam, met 55 jaar ervaring in het stomen van alle soorten kledingstukken, inclusief trouwjurken!

Om uw trouwjurk te behouden en een hoogwaardige service te garanderen, volgen wij een strikte procedure van begin tot eind. Wij weten dat trouwjurken speciaal zijn en we willen die van u ook graag zo houden.

Zodra we uw jurk hebben, kijken we als eerste naar het soort materiaal dat is gebruikt voor de jurk. Trouwjurken zijn er in alle vormen, maten en ontwerpen en het is onze topprioriteit dat uw jurk niet alleen schoon wordt maar ook helemaal heel blijft.

Onze in-house experts inspecteren zorgvuldig de vezels, materialen en alle andere details die ons in staat stellen te bepalen wat de beste procedure is. Dit stelt ons ook in staat om eventuele extra vlekken te ontdekken die misschien eerder niet opvielen! Zodra de trouwjurk is onderzocht en de te volgen procedure is bepaald kunnen we beginnen met het stomen!

Onze zorgvuldige werkwijze zorgt ervoor dat uw trouwjurk veilig gereinigd wordt en in perfecte staat aan u terug te kunnen overhandigen.

Als uw trouwjurk eenmaal de stomerij heeft doorlopen en klaar is om opgeborgen te worden, adviseren wij u om deze in een koele, donkere ruimte te bewaren. Dit kan mogelijke schade aan de trouwjurk voorkomen, bijvoorveeld door hoge luchtvochtigheid,  vel licht of snelle temperatuursveranderingen, Bruidsjurken stomen en onderhouden, begint bij ons en eindigt bij u!

Geen tijd om je trouwjurk af te geven?

Bij Stomerij SuperNette willen we er niet alleen voor zorgen dat je trouwjurk goed schoongemaakt wordt, maar ook dat dit proces voor jou zo eenvoudig mogelijk is.

Daarom bieden wij een haal- en brengservice aan waarbij wij je trouwjurk en andere artikelen ophalen, stomen en weer bij je afleveren zodra ze klaar zijn. Dit is naast onze gebruikelijke in-store bezorgservice en online bestelservice. Als u meer wilt weten over onze diensten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt ook direct online een bestelling plaatsen.

Vragen? WhatsApp ons